Tænk, at der kan komme SÅ meget godt ud af stress

Tænk, at der kan komme SÅ meget godt ud af stress!

Om at følge sin passion og udleve sin modige drøm på trods af stress og sygemelding

 

Jeg hedder Jannie Egedia Hansen, jeg er 47 år, og bor med min kæreste og vores søn på 10 år i Frederiksværk i Nordsjælland.

Jeg er uddannet kontorassistent, hvilket er den uddannelse, jeg skulle “falde tilbage på”, hvis alt det spændende jeg drømte om, skulle glippe.

Jeg har siden jeg blev udlært, vekslet mellem kontor/butiks jobs, og så det, der virkelig interesserede mig:

Det kreative.

Alle pengene jeg tjente på diverse jobs, brugte jeg på at boltre mig indenfor det kreative…

Jeg gik på skoler for kunst, beklædning, interiør, brugskunst, industriel design,- og passion nummer 1, boligindretning.

Passionen for det kreative førte mig rundt i Danmark, og endda et ½ år til Italien.

Jeg elskede de kreative skoler, og døde en lille smule hver gang jeg skulle tilbage på kontorstolen, fordi kurset sluttede, eller pengene var sluppet op.

 

Kreativ evighedsstudent med festabe i ascendanten

 

Jeg har siden jeg var 14-15 år, haft 2 store livsdrømme for mit arbejdsliv - at blive indretningsarkitekt/designer, og/eller at blive selvstændig, gerne med egen butik.

Ingen af delene fik jeg gjort noget alvorligt ved...  det ville jo sætte en stopper for mit frie boheme liv, som kreativ evighedsstudent, med festabe i ascendanten.

Efter et mislykket forsøg på at gennemføre uddannelsen som indretningsarkitekt i Italien, (nej mit ½ år med italiensk undervisning hjemmefra, slog ikke til!) samt efterfølgende et afslag i anden runde af optagelsesprøven, på Danmarks Designskole, lagde jeg drømmen lidt på hylden.

Jeg tegnede, malede, legede med ler, syede tøj og boligtekstiler, og støbte stearinlys i mit køkken… meget belejligt, fik jeg et job i et lysstøberi i København.

Året efter var jeg tæt på at starte et lysstøberi op med min glaskunstner veninde på Bornholm, men diverse omstændigheder, får dog projektet til at kuldsejle.

 

Kreativiteten blev pakket ned og sat i kælderen

 

I 2002 flyttede jeg hjem til min nye kæreste. Mit kreative værelse blev pakket i store flyttekasser, sat i kælderen og den kreative livsdrøm blev for en periode erstattet af de tre Vér:

Villa, Vovse og Volvo.

2 år senere var vi flyttet i hus, hvor kæresten byggede et fint hus til mig i haven, så jeg kunne starte et lille lysstøberi, og tage fat på mine kreative sysler igen.

Kort tid efter blev jeg dog gravid, og lys-produktionen blev sat på stand-by, fordi jeg var usikker på, om dampende og duftene fra stearinen og paraffinen kunne skade min baby i maven.

Efter min barsel fik jeg et dejligt job på biblioteket...

..og det nye job, nye baby, og nye hverdag endte ganske enkelt med helt at slukke lyset i det kreative værksted til sidst.

 

Så kom stressen og tog mig…

 

Biblioteket omlagde flere af de arbejdsfunktioner, og ansvarsområder jeg til dagligt sad med, og flyttede dem til hovedbiblioteket.

Det betød at jeg efter 6 år i teknisk afdeling skulle have nye funktioner i biblioteket, og omplaceres.

Jeg blev (mod min vilje, men trods alt glad for at bevare mit job...) flyttet til en anden lokalafdeling med nye spændende opgaver i sigte.

Men lad mig sige det sådan:

Mine nye kollegaer var ikke glade for at se mig!

Ca 1½ år efter min forflyttelse, i sommeren 2013, får jeg et gevaldigt stress kollaps, med alt hvad der følger af hukommelsesbesvær, tankemylder, humørsvingninger, søvnproblemer, manglende energi og angst.

Jeg blev sygemeldt, og gik til samtaler med læge og psykolog, i et helt år.

Jeg takkede pænt nej til tilbuddet om lykkepiller, da jeg ikke ønskede at lægge låg på mine følelser og symptomer, men i stedet deale og bekæmpe dem, face to face, - if you don’t feel it, you can’t heal it - agtigt!

Men mildt sagt, var det en meget hård periode...

De dage jeg magtede det, søgte jeg efter viden og produkter på nettet, der kunne hjælpe mig af med stressen.

Jeg falder tilfældigt over en krops- og massageolie med æteriske olier, der hjælper mig med mit tankemylder, og mine søvnproblemer.

Det satte gang i interessen for aromaterapi… ( den gamle interesse tilbage fra 80érne).

Jeg brugte rigtig meget tid, og rigtig mange penge, på uduelige ting og sager jeg købte på nettet, samt et hav af ubrugelige “gode råd”.

Men jeg fandt også nogle helt fantastiske produkter og brugbare råd, der blev en stor støtte for mig igennem hele mit stressforløb.

Jeg læste bøger og artikler om stress, deltog i webinarer, kurser og E-kurser, afprøvede diverse produkter, metoder, meditations- og åndedrætsteknikker, samt snakkede med andre stressramte kvinder.

 

Vendepunktet blev

 

Da jeg bliver fyret fra min stilling på biblioteket 3 dage før juleaften (meget betænksomt… tak for den!) og kort tid derefter begynder at sysle med tanken om at sadle om.

Som i HELT om

...gå med min inderste passion OG skabe mit eget job:

Jeg ville åbne en webshop med et understøttende blogunivers, der skulle hjælpe travle og stressramte kvinder (som mig selv), med at afstresse, forebygge og heale stress, samt opmuntre, inspirere og introducere til egenomsorg, selvforkælelse og selvhjælps produkter.

Tanken om en webshop havde strejfet mine tanker før.

NU skulle det prøves af!

Med stress symptomer, op og nedture, learning by doing processer, begynderfejl i lange baner, fejlindkøb og fejldisponeringer af egen energi og ydeevne, tog det ca. 1½ år før alt var på plads.

MEN:

7. maj 2015 slog jeg stolt dørene op for webshoppen www.mellowway.dk med Anti-stress og velvære produkter.

En webshop og produkter jeg er kommet til at elske!

Nogle produkter giver ro, god søvn og afslapning, - andre giver glæde, velbehag, eller mere energi.

Nogle er bare smukke, gode for huden, sunde eller behagelige, smager eller dufter godt.

I efteråret 2016 kom bloggen Mellow Way Blog med, så nu er fundamentet i Mellow Way universet på plads, - og ja, ting tager tid, når man er ene om alle kasketterne i virksomheden!

 


Bonus på livsglæde-kontoen

 

Jeg har de sødeste kunder der støtter mig, og følger med i Mellow Way´s dagligdag på de sociale medier…

Det elsker jeg, og jeg honorerer det med at pakke dine bestillinger fint ind, sende søde håndskrevne hilsner og små gaver bliver det da også til engang imellem.

Jeg er kreativ igen - især med kameraet.

Jeg tager næsten dagligt billeder af, produkter, udflugter, gøremål, samt messe-opstillinger, spa-ophold, arrangementer, og kurser jeg deltager i.

Alt deles flittigt på de sociale medier, for at inspirere andre (især kvinder) til det stressfrie liv - I walk the talk, som man siger! 🙂

Jeg deltager så ofte jeg kan, i forskellige netværksgrupper, - og har fået nogle venskaber og samarbejder, både med stressramte, leverandører og med andre (især) kvindelige iværksættere - man kan jo godt sige at det er mine nye kollegaer.

Den kvindelige iværksætterkultur i DK er utrolig givende, og inspirerende, og jeg elsker at møde så mange seje kvinder, der godt kan selv!

Jeg har fundet nogle af mine gamle krea-kasser frem, og er begyndt at male lidt igen…

Og tænk:

Mit første lille kunstværk er blevet solgt!! og så er jeg også blevet foreviget til en DIY-artikel i ugebladet Hendes Verden…

Det er da helt fantastisk!

Planen er da også, at sætte mere tid af til forskellige kreative discipliner, da det giver mig så meget glæde og energi.
Måske skal der nyt faneblad i shoppen: Mellow way´s unika? Ingen ved, hvad fremtiden byder på…. 😉

 

Men tænk, at der kan komme SÅ meget godt ud af stress….!

 

 

♥ Du kan læse mere om Jannie og skrue op for din egen selvforkælelse med alle de lækre anti-stress produkter på mellowway.dk

5 Comments

 1. Henny Thomsen den 16. marts 2017 kl. 15:58

  Du er da en skøn kvinde -og sikke sej du er -og vedholdende.Glæder mig meget at det går dig så godt i dag ,søde Ven.Knus Henny.

  • Karin den 17. marts 2017 kl. 18:39

   Hej Henny & Anne – jeg sender jeres søde kommentar videre til Jannie:-) Kh. Karin

 2. Anne den 17. marts 2017 kl. 18:04

  Tak fordi du deler. Sikke en rejse du har været på. Skønt at det har været det hele værd og sikke en flot og spændende hjemmeside du har. Tillykke med det og held og lykke. 😀
  Knus Anne

 3. Jannie Egedia Hansen den 17. marts 2017 kl. 19:18

  Velbekomme Anne, det har også været en øvelse for mig, at åbne op for det “private”. Jeg øver mig stadig ovre på min blog, og det er bare rigtig vigtig for mig, at hjælpe med at bryde tabuer, og fortælle om produkter, øvelser, og behandlinger der har virket/virker for mig – kan jeg hjælpe andre, – bare én, så er missionen lykkedes! Så tusind tusind tak for de søde ord Anne, og også til dig kære Henny ? – du er jo en af de søde kunder jeg fortæller om i indlægget, det er så dejligt… af hjertet tak, det betyder alverden! ??❤
  Kærlig hilsen
  Jannie

  • Karin den 5. maj 2017 kl. 4:14

   Det hjælper, Jannie <3 Og jeg tænker også, at det er vigtigt, at vi er selv er afklarede med, hvad vi dele og fortæller. Den anden dag fik jeg en privat besked fra en mand, som fortalt, hvordan han og hans kommende ex-kone har fundet hjælp i min hjemmeside og ord i at finde frem til at gå hvert til sit. Det gør mig ondt for dem, at det er endt med et brud, men min pointe er, at vi ikke nødvendigvis altid ved, hvor vi hjælper:-* Kram fra Karin

Efterlad en kommentar

ks-thepowerfulintent

The Powerful Intent

Jeg hedder Karin Søsted, og er Life coach & StressMaster med speciale i selvværd og selvsabotage.

Jeg tilbyder 1:1 sessioner både med klassisk coaching, coaching målrettet at finde dine passioner og coaching til højere selvværd og øget livsglæde.

[thrive_lead_lock id='3172']Hidden Content[/thrive_lead_lock]

LÆR AT TAKKE NEJ, OG PRIORITERE DE TING DU SELV HAR LYST TIL

Lær at sige nej & finde modet til at være den du er, og stå ved det.

Fordi du og dit liv er det værd.

MINE 3 MEST POPULÆRE BLOGINDLÆG

Fra selvudslættelse til

superegoist

3 tip til

ferie uden stress

Myten om

at du kan tage hensyn til alle